MacBook Pro touch bar

Apple je danas predstavio novu generaciju svojih MacBook Pro prijenosnika koji dolaze u 13“ i 15“ varijanti.

Za razliku od prethodne generacije novi MacBook Pro je debeo samo 14.9 mm, a zahvaljujući 23% manjem okviru laptop je težak samo 1.36 kg. Redizajniran je i Force Touchpad koji je sada duplo veći i zauzima veći dio ispod tipkovnice.

Novina je i Touch Bar smješten poviše tipkovnice koji služi za brzi pristup često korištenim opcijama. Ovaj Touch Bar svaki korisnik može podesiti prema vlastitim preferencijama, a ovisno o trenutno pokrenutoj aplikaciji na njemu se mogu nalaziti razni prečaci.

Pokraj Touch Bara nalazi se Touch ID senzor za otključavanje uređaja. Radi se o senzoru druge generacije koji je integriran u samo dugme za paljenje laptopa, a ukoliko više korisnika koristi laptop moguće je s  Touch ID senzorom jednostavno promijeniti korisnika.

Unutra 15 inčni MacBook Pro ima quad-core Intel Core i7 procesor šeste generacije, do 16 GB radne memorije, Radeon Pro 450 grafiku, 256 SSD i  četiri Thunderbolt 3 utora u kojeg možete spajati USB tip C uređaje.

13 inčni model će dolaziti u dvije varijante s Touch Barom i Touch ID senzorom i bez njega. Prva varijanta će imati 2.0 Ghz Intel Core i5 procesor, Intelovu Iris 540 grafiku, dok druga varijanta s Touch Barom i Toch ID-om će imti 2.9 Ghz Intel Core i5 procesorom i Iris 550  grafikom. Zajedničko za obje 13“ varijante je 8 GB radne memorije i 256 GB SSD.

MacBook Pro 2016

MacBook Pro cijene

Cijene 13“ MacBooka Pro je 1499 US $, 13“ s Touch Barom i Touch ID senzorom 1799 US $, dok 15“ model će koštati 2399 US $.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here