amazon kindle čitač e-knjiga

Kada je riječ o e-book čitačima knjiga prvo što vam pada napamet je Kindle. Gotovo svake godine Amazon predstavi novu generaciju Kindlea, a ove godine su predstavili Kindle Oasis koji će od sada biti najskuplja varijanta njihovog čitaća knjiga.

Do sada su u ponudi bili modeli Kindle koji je košta 600 kn, Paperwhite koji je košta oko 1200 kn i high-end model Voyage koji košta oko 1700 kn. Novi Oasis će koštati čak 2700 kn, a moći će se naručiti od 27. travnja.

Oasis za razliku od slabijih modela ima poboljšan vijek baterije, napravljen je od lakšeg polimera, a na stražnjoj strani je aluminijska ploča koja bi trebala dati dodatnu čvrstoću.

Svi modeli imaju 6“ ekran, tako da ni Kindle Oasis nije iznimka, no ovdje je prednje LED osvjetljenje jače za 60 %, a ujedno je je i najtanji model – 3.4 mm, što je za 30% tanje u odnosu na prethodnike.

U paketu dolazi i kožna futrola koji se putem magneta pričvršćuje na e-reader. Futrola služi i kao dodatni izvor energije jer putem nje se također može puniti uređaj. Amazon navodi kako bi sada vijek trajanja baterije trebao biti mjesecima, dok ostalim modelima baterija traje tjednima.

Kindle Oasis dolazi s novom generacijom Paperwhite dodirnog zaslona u rezoluciji 300 ppi, 1 GHz, 4 GB memorije u koju možete spremiti na tisuće e-knjiga i Wi-Fi konekcijom. Za one još zahtjevnije postoji i verzija koji se može spajati na 3G mobilne mreže i za nju je potrebno izdvojiti oko 3300 kn.

Osnivač i glavni urednik bloga Vidi više. Zaljubljenik u tehnologiju posebno u gadgete s ekranima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here