Google i Apple Logo

Google je ove godine na prvom mjestu najvrjednijih brandova u svijetu, prema podacima agencije Millward Brown. Google je u 2014. godini pretekao Apple, koji je bio broj jedan u protekle tri godine.

Vrijednost branda Google se procjenjuje na 158 milijuna US $, dok je vrijednost Applea 147 milijuna US $. U odnosu na prethodnu godinu vrijednost branda Google je narasla za čak 40 %, dok je vrijednost Applea pala za 20 %.
Još dvije tvrtke iz IT svijeta su među top 5 najvrjednijih brandova – IBM i Microsoft, a vrijednost njihovog branda se procjenjuje na 107 milijuna US $, odnosno 90 milijuna US $.

Pad Applea u odnosnu na Google i ne čudi, s obzirom da iz Applea nisu predstavili niti jednu inovaciju već duže vrijeme, već se oslanjaju na svoje slavne dane iz ne tako daleke prošlosti.
Ekipa iz Millward Brown-a je objavila kako je Google zaslužio broj jedan s obzirom da su u proteklih 12 mjeseci pokrenuli Google Glass, investirali u umjetnu inteligenciju i s svojim partnerima uveli Android operativni sustav u razne proizvode poput automobila.

Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", zaljubljenik u tehnološke inovacije, posebno gadgete s ekranima. Ovo kreativno pero je napisalo mnogo članaka i recenzija, kojima je prenijelo svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here