Samsung Galaxy S21 Render

Samsung Galaxy S21 bi trebao biti predstavljen ranije nego što smo očekivali, već za nekih mjesec dana. Pretpostavlja se da bi samo predstavljanje trebalo biti 14. siječnja 2021, dok bi prvi kupci svoje primjerke trebali dobiti krajem istog mjeseca.

Kao i kod prethodnih generacija i Galaxy S21 će dolaziti u dvije varijante po pitanju integriranog čipa. U SAD-u i Južnoj Koreji to će biti Snapdragon 888, dok će na ostalim svjetskim tržištima dolaziti s Exynos 2100 čipom.

Proteklih godina upravo je Exynos čip bio meta kritika jer mnogi tvrde da autonomija baterije nije identična onoj na Snapdragonu, već je nešto lošija.

No, neki izvori navode da bi s Exynos 2100 mogao biti superiorniji u odnosu na Snapdragon 888. Oba čipa su razvijena na 5nm arhitekturi, no jezgre na Exynosu bi trebale biti nešto brže.

Prema još nepotvrđenim specifikacijama očekuje se da će Galaxy S21 imati 8 GB RAM-a u osnovnoj verziji, dok bi Ultra model trebao imati 12 GB RAM-a. Za pohranu podatka na raspolaganju će biti verzije s 256 i 512 GB interne memorije koja će se moći dodatno proširiti putem SD kartica.

Novina je što bi i S21 Ultra trebao podržavati S-Pen olovku po uzoru na Samsung Galaxy Note seriju koja će se prodavati zasebno. Prema tvrdnjama Reutersa tvrtka će trajno napustiti Galaxy Note seriju zbog velikog pada potražnje za high-end telefonima izazvane pandemijom.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here