Dual kamera sustav na pametnom telefonu

Dvije kamere na leđima telefona je trend kojeg su gotovo svi proizvođači smartphonea u još u prošloj a još više u ovoj godini uvelike počeli primjenjivati.

Izuzetak nisu ni kineski proizvođači koji i na jeftinije telefone koriste dual-camera setup. Jedan od takvih telefona je i Doogee Mix koji se može nabaviti po cijeni od 200-njak US $. Međutim, na YouTubeu kanalu Mrwhosetheboss je objavljen zanimljiv video u kojem autor tvrdi da Doogee Mix uopće nema dvije kamere nego samo jednu, iako službene specifikacije tvrde drukčije.

Za fotografiranje s tzv. Bokeh efektom gdje se zamućuje pozadina iza objekta koji se fotografira telefon bi trebao koristiti obje kamere. No kod ovog telefona to nije slučaj, već telefon koristi samo jednu kameru, a efekte dodaje softver dok druga kamera je u biti lažna.

Mrwhosetheboss nije jedini koji je progovorio o ovom problemu,  jer na kanalu AtomicShrimp je objavljen video u kojem se tvrdi isto. Prema njihovim tvrdnjama Doogee nije jedini koji laže svojim kupcima i da oko 60% kineskih telefona koji se reklamiraju kao dual-camera u stvari imaju samo jednu stražnju kameru. Osim što kupce dovode u zabludu postavlja se pitanje i legalnosti ovakvih marketinških trikova.

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here