Dell je na tržište izbacio novi ultra prijenosnik – Dell Inspiron 14z. Iz naziva se može zaključiti da se radi o prijenosniku dijagonale ekrana od 14 inča, a opremljen je procesorom Intel Core i5 3317U, grafičkom karticom AMD Radeon HD 7570M s 1 GB memorije i 8GB DDR3 1600 MHz DRAM-a. Cijena uređaja je oko 900 US $.

Za pohranu podataka tu se nalaze i 2 diska: hard disk od 500 GB i SSD 32GB mSATA disk na kojem se i nalazi operativni sustav, a u ovom uređaju se radi o 64-bitnim Windowsima 7 Home Premium. Ovakav  SSD disk omogućava podizanje sustava za manje od 30 sekundi, dok za potpuno gašenje je potrebno svega 8 sekundi.

Od predinstaliranih programa tu su : McAfee Antivirus i Absolute Software’s Computrace Data Protection koji se našao na udaru kritika Dell korisnika.
Težina
uređaja je 1.87 kg što je nešto viša nego kod ostalih ultra prijenosnika što i ne čudi s obzirom da ovaj uređaj je ipak nešto veći od konkurencije. Kućište je boje brušenog aluminija u sivo – plavim tonovima, a u sredini se nalazi kromirani Dell-ov logotip, a za razliku od ostalih ultra prijenosnika ovaj ima poprilično zaobljene rubove kako bi lakše stao u torbu ili ruksak.

Dell Inspiron 14z Ultrabook 1

Ekran ima rezoluciju 1366×768 piksela s WLED pozadinskim osvjetljenjem, dok je tipkovnica brza i precizna. Od ugrađenih dodataka  tu su redom: SuperSpeed USB 3.0 port, utičnica za mikrofon i slušalice i čitač kartica, a Dell Inspiron 14z je opremljen i DVD snimačem što je rijetkost za ultra prijenosnike.
Baterija
prilikom normalnog korištenja kao što su pisanje teksta ili surfanje Internetom traje 5-6 sati, ali ako se odlučite zaigrati kakvu igru, s obzirom na snagu grafičke kartice, trajanje baterije može se skratiti na 3 do 4 sata.
Dell Inspiron 14z
 je namijenjen nešto zahtjevnijim korisnicima, koji žele osim klasičnih radnji na svom ultra prijenosnik-u zaigrati koju DirectX 11 igru.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here