Kao i prijašnjih godina Autodesk je novu verziju AutoCAD-a predstavio u proljeće 2012 godine, i ove godine su došli do svoje 27 verzije ovog programa.Upravo kako smo i očekivali u  AutoCAD-u 2013 je predstavljen novi format zapisivanja datoteka – DWG 2013 kao i neke poboljšane značajke i funkcije.

Nakon pokretanja AutoCAD 2013 prikazuje početni ekran s na kojem se nalaze opcije za otvaranje novih dokumenata, otvaranje postojećih dokumenata, probnih datoteka, nedavno napravljenih dokumenata i sl. Novina je i Autodesk 360 cloud tehnologija koja vam omogućava spremanje i dijeljenje vaših dokumenata online.

Naredbeni redak je također izmijenjen i sada se prikazuje kao jedan red preko cijelog ekrana, umjesto kao paleta u 4 reda kako je bilo u prijašnjim verzijama AutoCAD-a. U ovoj verziji dodani su alati poput rectangular arrays i polar arrays koji vam omogućavaju jednostavnije pozicioniranje objekta.

Za izradu 3D modela sada postoji potpuno novi set alata. Osim navedenih Autodesk je napravio i par novih promjena  i dodataka tipa lakšeg pokretanja pomoći i novih thumbnails-a prilikom pregledavanja datoteka.

Sitemski zahtjevi

OS: Windows 7 or Windows XP (SP3 or later); 64-bit or 32-bit
CPU: Intel Pentium 4 or AMD Athlon dual-core 1.6GHz or
RAM: 2GB – preporuka 4GB
HDD: 6 GB slobodnog prostora
Grafička kartica:  – 1024×768 – Pixel Shader 3.0 ili jače

Saša Urličić
Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", zaljubljenik u tehnološke inovacije, posebno gadgete s ekranima. Ovo kreativno pero je napisalo mnogo članaka i recenzija, kojima je prenijelo svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here