ASUS ZenFone 2

Početkom ovog mjeseca ASUS je predstavio ASUS ZenFone 2 pametni telefon koji uskoro kreće u prodaju. Radi se o relativno povoljnom smartphoneu s odličnim tehničkim specifikacijama.

ASUS ZenFone 2 ima 5.5“ IPS zaslon s rezolucijom  1080 x 1920 piksela. Uređaj je baziran na Intel Atom Z3580 chipsetu s četverojezgrenim procesorom na 2.3 GHz, a opremljen je s 2 ili 4 GB radne memorije. Za grafiku je zadužen PowerVR G6430 čip.

ASUS ZenFone 2 – Memorija, kamera i baterija

Za pohranu podataka budući vlasnici će imati na raspolaganju verzije s 16, 32 i 64 GB interne memorije, a omogućena je i podrška za SD kartice tako da će se ta memorija moći i dodatno proširiti.

Glavna kamera ima 16 megapikselni senzor, dok s prednje strane nalazi kamera s 5 MP senzorom. S obzirom na chipset i veliku dijagonalu zaslona koji su veliki potrošači baterije, ZenFone 2 je opremljen s 3000 mAh neizmjenjivom baterijom. BoostMaster tehnologija bi trebala omogućiti brzinsko punjenje baterije.

Osim standardnih konekcija novi Asus je opremljen s podrškom za LTE 4G i NFC, a valja izdvojiti i podršku za dvije SIM kartice i Android 5.0 Lollipop OS.

Dostupnost i cijene

Osim u Tajvanu, odakle je ASUS, uređaj će biti dostupan već ovog mjeseca na nekoliko svjetskih tržišta poput Kine, Singapura, Hong Konga i Francuske, a već slijedeći mjesec ZenFone 2 kreće u prodaju i u nama obližnjoj Italiji.

Cijena je svakako najveći adut ovog telefona. Zenfone 2 s 4 GB RAMa i 32GB interne memorije košta 269 € (oko 2000 kn), dok za verziju s isto toliko radne memorije i  64GB interne memorije potrebno je izdvojiti 283 €. Što se tiče boja, vlasnici će moći odabrati zlatnu, crnu, srebrnu i crvenu varijantu.

Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", oduševljenik tehnološkim inovacijama, posebno gadgetima s ekranima. Ovo kreativno pero stvorilo je tisuće članaka i desetke recenzija, kojima je prenio svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here