ASUS VIVO RT TABLET u prodaju je krenuo u petak  kada i Windows 8.  S obzirom da ga pokreče ARM četverojezgreni  Nvidia Tegra 3 procesor , dolazi s predinstaliranim Windows 8 RT verzijom namijenjenoj uređajima koje pokreću ARM procesori.  Ekran veličine 10,1 inča, rezolucije 1920X1200 spojiv je na tipkovnicu čime ga je vrlo lako pretvoriti u mini laptop po potrebi.

Koristi 2 GB radne i 32 odnosno 36 GB interne memorije, ima ugrađenu Sonic Master tehnologiju koja pročišćava zvuk, stražnju kameru od 8 MP s auto-fokusom i bljeskalicom , te običnu web kameru s prednje strane (2MP). Očekivano trajanje baterije je 14 sati. Uz Wi-Fi korisnici na području Europe mogu se spojiti i na 3G mrežu.

Asus Vivo RT - Prvi Windows 8 tablet 1

Za slijedeći mjesec najavljen je još jedan Asus tablet –Taichi  s dodatnom tipkovnicom, a ono što će ga  razlikovat od gornjeg primjerka je dvostruki ekran, nešto veći ekran 11,6 inča, Intelov  i5 odnosno i7 procesor, te SSD diskovi od 128 odnosno 256 GB.

Saša Urličić
Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", zaljubljenik u tehnološke inovacije, posebno gadgete s ekranima. Ovo kreativno pero je napisalo mnogo članaka i recenzija, kojima je prenijelo svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here