Apple Watch

Apple ima plan prodati 5 milijuna primjeraka svojih Apple Watch pametnih satova čiji se početak prodaje očekuje u travnju ove godine, u prva tri mjeseca.

Ova vijest stiže iz tvrtke Quanta Computer koja je zadužena za proizvodnju Apple Watcha. Većina od tog broja se odnosi na Sport model, dok se 20-ak % odnosi na high-end model.

Tim Cook, izvršni direktor tvrtke je potvrdio kako prodaja kreće u travnju Apple Watch stiže u travnju, po početnoj cijeni od 349 US $, što je oko 2 400 kn.

Trenutno postoje naznake da Apple ima velikih problema s trajanjem baterije, naime baterija na Watchu traje samo 4 sata aktivne uporabe, odnosno do 19 sati aktivne/ pasivne uporabe, što bi budućim vlasnicima mogao biti veliki problem. Iako su se mnogi nadali da je Apple uspio riješiti taj problem, izgleda da još uvijek nisu našli rješenje, a pitanje je hoće li i uspjeti.

Također, neki od planiranih zdravstvenih senzora su izbačeni zbog jer su uvelike ovisili o tome koliko je sat stegnut uz ruku, tako da nisu davali točne rezultate. Senzori poput tlakomjera naišli su na neodobravanje kod regulatornih tijela u SAD-u, pa su izgleda izbačeni s Apple Watcha.

Da li će i ovaj Appleov proizvod postati veliki hit, kao i mnogi prije njega, nećemo morati dugo čekati.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here