ABBYY FineReader je program koji služi za optičko prepoznavanje znakova tj. može skenirane dokumente ili slike pretvoriti u dokumente koje je moguće editirati u nekih od standardnih tekst formata kao što su PDF, DOC, TXT i razni drugi.

ABBYY FineReader 11 Professional donosi poboljšanja upravo tamo gdje su korisnicima bila najpotrebnija – bolju preciznost i veću brzinu. Novina u ovoj verziji je alat „black & white processing mode“ koji uklanja boju s skeniranog dokumenta ili slike i čini digitalizaciju bržu za čak 45%, što ga čini idealnim za korištenja kad vam nije potrebna boja dokumenta, nego sam tekst. Uvođenjem „Adaptive Document Recognition“ tehnologije sada je moguće lakše obraditi dokument koji ima vertikalni tekst ili tabele.

Verzija Corporate  nudiopciju ubacivanje više dokumenata u mapu kako bi program na viđe datoteka obavio optičko prepoznavanje znakova, tako da je na ovaj način skeniranje npr. novinskih članaka iz više izvora prilično pojednostavljeno.

 

Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", oduševljenik tehnološkim inovacijama, posebno gadgetima s ekranima. Ovo kreativno pero stvorilo je tisuće članaka i desetke recenzija, kojima je prenio svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here