Vrijeme & Radar naslovna slika s mobilnog uređaja aplikacije

U ovom trenutku među najpopularnijim aplikacijama za prognozu vremena je Vrijeme & Radar njemačke tvrtke WetterOnline GmbH.

Vremenski radar

Glavna značajka ove aplikacije je „Vremenski radar“ koji prikazuje oblake i oborine. Radi se o podacima dobivenim putem satelita, a raznim nijansama plave boje je označena kiša, dok je ljubičastom bojom označena tuča. Na radaru su vidljive i munje tako da ova aplikacija na vrijeme može upozoriti na grmljavinsko nevrijeme koje se približava.

Na karti se može vidjeti aktualno stanje naoblaka i situacija u intervalima od 15 minuta. Isto tako na kartama se može vidjeti i stanje s oblacima odnosno oborinama u iduća 4 dana. S obzirom da priobalni dio zemlje još uvijek nije pokriven meteo radarima ovi podaci iz satelita mogu biti od velike pomoći.

Zaslonski snimci aplikacije vrijeme i radar

Sedmodnevna prognoza vremena

Osim radara, Vrijeme & Radar nudi i prognozu za idućih 7 dana za četiri razdoblja (noć, prijepodne, poslije podne i navečer) kao i prognozu po satima za iduća 24 sata. Tu je i prognoza vremena za idućih sat i pol u vremenskim intervalima po 15 minuta.

Kao bonus Vrijeme & Radar prikazuje i dugotrajnu 14-dnevnu prognozu s minimalnim i maksimalnim temperaturama.

Što se tiče ovih vremenskih prognoza one možda i nemaju stupanj točnosti kao primjerice one na servisu Weather Underground, no zato je aktualna karta vremenskog radara je izuzetno korisna.

Osim besplatne verzije WetterOnline nudi i pretplatu u iznosu od 8 kn mjesečno odnosno 55 kn godišnje kojom dobivate mogućnost bližeg zumiranja na karti, smanjenje vremenskih  intervala na 5 minuta i uklanjanje reklama.

Vrijeme i radar za Android možete pronaći u Google Play trgovini, dok verziju za iOS možete naći ovdje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here