Početna Gadgeti Stiže Seagateov 500 GB hard disk za tablete

Stiže Seagateov 500 GB hard disk za tablete

seagate HDD za tablete i ultra prijenosnike

Seagate je predstavio svoj novi hard disk za tablete kapaciteta 500 GB, a prema proizvođaču, on je kompatibilan i s ultra prijenosnicima.

Što se tiče veličine, hard disk je visok samo 5 mm, a teži 94 g, čime je za 30-ak posto manji od do sada najmanjih diskova. Proizvođač tvrdi da su željeli napraviti najmanji hard disk, kako bi proizvođačima tableta, phableta i ultra prijenosnika ostavili što više mjesta za ostale komponente.

Ipak većina ovih uređaja novije generacije koristi SSD tehnologiju za pohranu podataka, koja ima brojne prednosti naspram tradicionalnih čvrstih diskova, jer SSD imaju mnogo veću brzinu čitanja/pisanja.

Glavni razlog zašto je Seagate napravio ovaj model zato što  je SSD je mnogo skuplji od HDD istog kapaciteta, pa bi ugradnja ovakvih diskova mogla znatno smanjiti cijenu završnog proizvoda.

Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", oduševljenik tehnološkim inovacijama, posebno gadgetima s ekranima. Ovo kreativno pero stvorilo je tisuće članaka i desetke recenzija, kojima je prenio svoju strast prema tehnologiji.

Nema komentara

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version