Početna Gadgeti Projekt Loon – Spajanje na Internet putem balona

Projekt Loon – Spajanje na Internet putem balona

Projekt Loon

Google je predstavio svoj najnoviji projektLoon, koji bi trebao donijeti internet vezu u područja koja nemaju pristup klasičnoj Internet vezi.

Projekt razvija Google X, tajni laboratorij zadužen za razvoj budućih tehnologija poput projekt Google Glassa ili automobila koji voze sami bez vozača.

Zadatak ovog projekta je omogućiti Internet u područja na našoj planeti gdje je to zasad, zbog konfiguracije terena, nemoguće, poput planinskih masiva, pustinja, prašuma putem balona punjenim helijem. Ti balonu su opremljeni specijalnim antenama koje bi trebale prenositi Internet signal.

Prošli tjedan na Novom Zelandu 50 testnih korisnika se pokušalo spojiti na Internet preko 30 balona koji su lansirani u zemljinu atmosferu. Baloni međusobno prenose signal i stvaraju svojevrsnu mrežu, a signal se odašilje s Zemlje.

Kako projekt Loon zapravo funkcionira možete vidjeti u priloženom videu:

Projekt Loon – službena stranica

Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", oduševljenik tehnološkim inovacijama, posebno gadgetima s ekranima. Ovo kreativno pero stvorilo je tisuće članaka i desetke recenzija, kojima je prenio svoju strast prema tehnologiji.

Nema komentara

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version