Bruno Crnički

Tvrtka IoT Net Adria potpisala je ugovor s kompanijom Sigfox, vodećim globalnim servisom za povezivanje stvari (IOT – Internet of things).

Tvrtka IoT Net Adria potpisala je ekskluzivni ugovor s kompanijom Sigfox, vodećim globalnim servisom za povezivanje stvari (IOT – Internet of things) i najavila pokretanje prve nacionalne mreže IoT-a u Hrvatskoj. U samo 24 mjeseca IoT Net Adria uspostavit će mrežu baznih stanica, koja će pokrivati 96% hrvatskog stanovništva i stvoriti sustav koji će poticati hrvatska IT poduzeća, integratore sustava, start-up poduzeća ali i pojedince, da se uključe u razvoj implementacija koje se temelje na Sigfox tehnologiji.

Internet stvari predstavlja sljedeću fazu razvoja tehnologije. IoT Net Adria predstavlja jedinstvenu poslovnu mogućnost, osobito za inovativne timove koji žele nuditi svoje proizvode i rješenja na globalnoj razini. Prihvatili smo izazov i hrabro koračamo prema budućnosti kako bismo aktivno sudjelovali u njezinu stvaranju”, izjavio je Bruno Crnički, suosnivač i izvršni direktor tvrtke IoT Net Adria.

Niskoenergetska širokopojasna bežična tehnologija kompanije Sigfox smanjuje troškove i količinu energije potrebnu za sigurno povezivanje stvari u oblaku. Umjesto da koristi postojeće tehnologije, Sigfox primjenjuje jedinstveni pristup. Kompanija pokreće prvu globalnu IoT mrežu za slušanje milijardi objekata prijenosa podataka bez potrebe za uspostavom ili održavanjem mrežnih veza. Ova revolucionarna promjena, kojom se značajno smanjuju potrošnja energije i troškovi, bit će pokretač IoT-a na masovnom tržištu.

Hrvatska ima velik broj kvalificiranih i obrazovanih inženjera i start-up poduzeća, ali to i dalje nije dovoljno da potakne ljude da ostanu i osiguraju si budućnost u ovoj zemlji. Želimo od svoje zemlje učiniti regionalnog lidera u smislu brzog usvajanja IoT-a i stvaranja uzbudljivih novih aplikacija i uređaja. Od danas imamo mogućnost korištenja globalnog ekosustava operatera i Sigfox partnera kako bismo predstavljali i izvozili lokalna rješenja za IoT”, dodao je Bruno Crnički.

IoT Net Adria tvrtka je koju su osnovali iskusni hrvatski stručnjaci za IT i telekomunikacije koji rješavaju stvarne poslovne izazove za veliki broj klijenata iz sektora kao što su proizvodnja, poljoprivreda, zdravstvo, promet i prijevoz, bankarstvo, osiguranje, zaštita okoliša ili inovativna rješenja za pametne gradove.

Uzbuđeni smo zbog prilike za pokretanje prve nacionalne IoT mreže u Hrvatskoj i postavljanje temelja za masovno uvođenje IoT-a u Hrvatskoj, a potom i regiji. Dosad smo stekli vrlo dobra iskustva na našem tržištu za IoT i potaknuli značajan entuzijazam za Sigfox-ovu tehnologiju. Naša je vizija postati važan dio IoT-a i tehnologija budućnosti za bolje, brže i kvalitetnije povezivanje uređaja i olakšavanje naših života”, zaključio je Silvio Galić, suosnivač i financijski direktor tvrtke IoT Net Adria.

O Sigfoxu

Emma Park

Sigfox je vodeći globalni servis za povezivanje stvari (IOT – Internet of things). Kompanija je izgradila globalnu mrežu za spajanje milijardi uređaja na internet, trošeći pritom što je moguće manje energije, što jednostavnije. Jedinstveni pristup Sigfoxa komunikaciji uređaj-oblak usmjeren je na rješevanje triju najvećih prepreka globalnom usvajanju IoT-a, a to su trošak, potrošnja energije i globalna skalabilnost. Danas je mreža prisutna u 36 zemalja, a očekuje se da će njihov broj do 2018. narasti na 60 zemalja. S milijunima povezanih objekata i brzorastućim ekosustavom partnera Sigfox osnažuje poduzeća kako bi svoje poslovne modele mogla usmjeriti na digitalne usluge. Tvrtku su 2010. osnovali Ludovic Le Moan i Christophe Fourtet, a njegovo se sjedište nalazi u Labège pored Toulousea, u francuskoj „IoT dolini”. Sigfox također ima urede u Parizu, Madridu, Münchenu, Bostonu, San Franciscu, Dubaiju i Singapuru. Za više informacija posjetite www.sigfox.com i pratite nas na  TwitteruFacebooku i Youtubeu

O IoT Net Adria

IoT Net Adria ekskluzivni je operater kompanije Sigfox u Hrvatskoj koji pušta u rad i prodaje povezivanje niskoenergetskom širokopojasnom bežičnom tehnologijom (LPWA) za IoT i omogućava povezanim uređajima da šalju signale na troškovno i energetski učinkovit i siguran način. Osim toga, IoT Net Adria želi izgraditi potpuni ekosustav rješenja i usluga za IoT u Hrvatskoj koja se mogu primjenjivati u brojnim sektorima kao što su proizvodnja, poljoprivreda, zdravstvo, promet i prijevoz, bankarstvo, osiguranje, zaštita okoliša ili inovativna rješenja za pametne gradove. Tvrtku su osnovali IT stručnjaci s bogatim iskustvom u rješavanju stvarnih poslovnih izazova u korist velikog broja klijenata. Za više informacija uskoro posjetite  www.iotnet.hr

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here