Početna Pametni telefoni Huawei Ascend Y330 specifikacije

Huawei Ascend Y330 specifikacije

Domaća i strana tržišta trenutno su preplavljena entry level pametnim telefonima, a Huawei Ascend Y330 je jedan od njih. Prema nazivu moglo bi se zaključiti da se radi o nasljedniku prošlogodišnjeg hit-modela Huawei Ascend Y300, koji je i dan danas jedan od najboljih pametnih telefona u ovom tržišnom segmentu.

Specifikacije

Huawei Ascend Y330 ima zaslon dijagonale 4 inča rezolucije  480 x 854 px, odnosno gustoću piksela 245 ppi. Unutra je 1.3 GHz dual-core procesor i 512 MB RAM-a koliko je sada minimum radne memorije na svim novim Android smartphonovima. Dakle ako nemate potrebu za istovremeno korištenje više aplikacija, ova količina radne memorije bi vam trebala biti sasvim dovoljna.

Za razliku od prethodnika koji je imao 5 MP kameru, Huawei je Ascend Y330 opremio s nešto slabijom kamerom s svega 3 MP, a ovogodišnji model nema ni prednju kameru što bi nekima također mogao biti jedan od nedostataka.

Količina memorije je ostala nepromijenjena, dakle korisnik ima na raspolaganju 4 GB interne memorije, koja se može proširiti putem SD kartica do 32 GB.

Baterija ima kapacitet od 1500 mAh, a trebala bi izdržati 5 sati razgovora, odnosno do 320 sati u stand-by modu.

Što se tiče konekcija tu su 3G, Wifi,  GPS i Bluetooth, no naravno nema NFC ili 4 G konekcije, što i nije čudno za uređaj u ovom cjenovnom rangu.

Operativni sustav

Huawei Ascend Y330 dolazi s Android Jelly Bean operativnim sustavom i  Emotion sučeljem koje smo imali prilike upoznati kod ostalih Huaweijevih pametnih telefona. Ovo sučelje pojednostavnjuje korištenje, tako da bi oni s malo iskustva s Android pametnim telefonima bi se vrlo brzo mogli snaći po opcijama uređaja.

Huawei Ascend Y330 Stražnja

Cijena

Ascend Y300 je trenutno jedan od najjeftinijih uređaja na našem tržištu i u slobodnoj prodaji se može naći po cijeni od oko 450 kn, a sve potencijalne kupce će razveseliti činjenica da telefon dolazi u nekoliko boja.

Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", oduševljenik tehnološkim inovacijama, posebno gadgetima s ekranima. Ovo kreativno pero stvorilo je tisuće članaka i desetke recenzija, kojima je prenio svoju strast prema tehnologiji.

Nema komentara

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version