HTC desire - bijeli i crni

HTC Desire 200 je predstavljen početkom ljeta, a radi se o low-budget pametnom telefonu s kojim HTC cilja na mlađu populaciju. Kako je u ovom tržišnom segmentu možda i najžešća konkurencija, Desire 200 pokušava kupce pridobiti oponašanjem dizajna HTC One modela.

HTC Desire 200 tehničke specifkacije

Zaslon3.5″, 320 x 480 px
Dimenzije107.7 x 60.8 x 11.9 mm
Težina100 g
Kamera (stražnja)5 MP
Kamera (prednja)Nema
Operativni sustavAndroid 4.0 Ice Cream Sandwich
Procesor1 GHz
RAM512 MB
Interna memorija4 GB , microSD do 32 GB
Baterija1230 mAh

Dizajn i kvaliteta izrade

Za razliku od gore navedenog modela koji je izrađen od metala, HTC Desire 200 je napravljen od plastike. Rubovi uređaja su poprilično zakrivljeni i uređaj bez problema stane i u manju ruku. Plastični poklopac na stražnjoj strani je zakrivljen prema vani, tako da vam telefon neće lako kliznuti iz ruke. Pri vrhu stražnje strane je otvor za kameru i zvučnik, dok se na gornjem rubu nalazi dugme za paljenje i 3.5mm audio utor.

S desne strane se nalazi dugme za podešavanje glasnoće, dok na suprotnoj strani je microUSB utor za punjenje i spajanje uređaja s računalom. Dimenzije su 60.8 x 107.7 x 11.9 mm. Iako je napravljen od plastike, za Desire 200 ne može se reći da je uređaj loše napravljen, naprotiv radi se možda i o najboljoj kvaliteti izrade u ovom rangu.

Hardware

Strazna strana

HTC Desire 200 dolazi s procesorom koji je ugrađen u mnoge low-budget modele, a radi se od 1 GHz Snapdragon procesoru. Nažalost, uređaj ima samo 512 MB rama tako da nekakav napredan multitasking i nije moguć, a i samo scrollanje i učitavanje aplikacija je malo usporeno. Korisnici za pohranu podatka imaju 4 GB prostora, koji se na sreću može proširiti putem SD kartica.

Dijagonala zaslona je 3.5 inča, rezolucije 320 x 480 px (165 ppi). Kvaliteta prikaza nije na nivou kvalitete izrade, tako da je jedva dovoljna za osnovne radnje poput surfanja i pregledavanje videozapisa.

Kamera je malo zastarjela, jer je u telefon ugrađena 5 MP kamera, koja se koristila na modelima od prije godinu – dvije. Osim fotografiranja ova kamera omogućava i snimanje VGA video zapisa, no nažalost video pozive možete zaboraviti na ovome uređaju s obzirom da nema prednju kameru. Baterija ima kapacitet od 1230 mAh, no srećom uređaj nema veliku potrošnju.

Što se tiče povezivosti u su Wifi, Bluetooth 4.0, GPS, GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA.

Software

HTC se odlučio za Android 4.0 ICS, s  Sense 4 sučeljem, već viđenim na starijim HTCovim modelima. Kome se sviđa ovo sučelje ovo je svakako veliki plus. Tajvanski proizvođač je telefon obogatio s svojim aplikacijama  koje su ono što bi moglo privući potencijalne kupce. Sense galerija omogućava, osim pregleda slika i podešavanje veličine kao i dodavanje nekoliko efekata. U svirač glazbe je integrirana Beats Audio tehnologija viđena na Oneu i reprodukcija glazbe je odlična, a s telefonom dolaze i visokokvalitetne in-ear slušalice.

Zaključak

Glavna prednost HTC Desirea 200 je njegov atraktivan dizajn koji će se svakako svidjeti mlađoj publici. Od ostalih prednosti, u odnosu na konkurenciju, valja izdvojiti kvalitetu izrade i zvuk. Zastarjela verzija Androida i spor hardware su velike mane, unatoč povoljnoj cijeni od oko 1250 kn u Tele 2 web shopu.  Za sličnu cijenu se mogu naći modeli većeg zaslona s bržim hardwareom i novijim Android OS-om, poput  Huawei Ascenda  Y300.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here