Acer eMachines

Kako bi se prilagodio novim uvjetima na tržištu i sve slabijom potražnji za PC računalima, Acer je odlučio ukinuti brand eMachines i svoju orijentaciju usmjeriti prema brandovima Gateway i Packard Bell.

Ovaj potez i ne čudi s obzirom da su eMachines, Gateway i Packard Bell generirali gubitak od 120 milijuna US $, prema informacijama koje su stigle iz Acera početkom ovoga tjedna.

Acer je 2007 godine kupio Gateway, koji je tada već bio vlasnik eMachinesa i Packard Bella. Trenutno se Gateway proizvodi prodaju na tržištima obiju Amerika i Azije, dok se Packard Bell proizvodi prodaju u Europi, bliskom istoku i Africi.

Iako Acer već nudi velik broj tableta, pametnih telefona i raznih ostalih proizvoda, glavni izvor prihoda ove tvrtke su i dalje PC računala, čija prodaja u zadnje vrijeme je u stalnom padu. Acer je trenutno četvrti najveći proizvođač PC računala, odmah nakon HPa, Lenovo i Della.

Saša Urličić
Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", zaljubljenik u tehnološke inovacije, posebno gadgete s ekranima. Ovo kreativno pero je napisalo mnogo članaka i recenzija, kojima je prenijelo svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here